Изграждане на покриви

На пръв поглед изграждането на Вашия нов покрив изглежда доста сложна и почти невъзможна задача.

Главната причина за сложността на тази контрукция е свързана със сложните изчисления за създаването на плана, както и с тяхното разчитане по време на самото изграждане. Покривът е една от най-важните съставни части на Вашия дом, за това е от значителна важност да бъде изработен прецизно. За изграждането на новия си покрив е препоръчително да се доверите на фирма с дългогодишен опит и професионален екип. 

Защо е нужно да изберем фирма с дългогодишен опит?

При избирането на фирмата изпълнител е важно да бъдем запознати, че изработката на големите и разчупени покриви е доста по-сложна за разлика от по-малките и опростени покриви. От друга страна, дългогодишното им наблюдение над качеството на материалите, нужни за изграждането на покрива е от огромно значение, тъй като освен че получавате професионално мнение, спестявате също риск от погрешен избор на некачествени материали, време и пари. Една от най-големите фирми производители в Европа е Венербергер. А в случай че, желаете нагледно да придобиете представа за това как ще изглежда новият Ви покрив, висококвалифицираните фирми са тук, за да изработят макет за Ваше улеснение.

Кои са задължителните елементи за здравината на покрива?

Покривът е един от най-важите елементи на сградата, тъй като й осигурява защита от агресивното влияние на атмосферите условия. Той се състои от покривна конструкция, скат, стреха, улама, майя, отводнителни и вентилационни елементи. Функцията на конструкцията е да поеме товара от покрива и да предаде този товар на предназначените за тази цел елементи, както и да защитава от вятър и сняг. Сравнително внимателно трябва да подбираме каква да бъде покривната покривка на сградата, тъй като тя осигурва непосредствената й защита. Основният елемент при изграждането на покрива са керемидите, които осигуряват най-пряката защита на дома от дъжд и сняг, заедно със снегозадържащите елементи, гарантиращи сигурността и безопасността на живущите през зимата. 

Изграждане на двускатен покрив

Двускатовият покрив е един от най-предпочитаните избори при строежа на къща. Сигурно стотици пъти сте си задавали въпроса, дали изграждането на подобен покрив би било подходящо и дали решението Ви ще бъде уместно. Тук е моментът да се запознаете с предимствата и  минималните недостатъци при направата на подобен тип покрив.  Изграждането на двускатовия покрив позволява пълното оползотворяване на подпокривното пространство. Това ви дава възможността да превърнете таванското си помещение в една страхотна стая за живеене. Процесът при изграждането на този покрив е сравнително бърз и доста икономичен, а от голямо значение е и предимството, че разполага с улесненен дренаж при валежи от дъжд и сняг, както и липса на нужда от полагане на хидроизолация. Недостатъците на къщите с двускатен покрив са, че при взимане на решение за изграждане на още един етаж, ще се наложи да развалите покрива. Те са по-уязвими при агресивни атмосферни условия, в сравнение с плоските покриви и за това е важна качествената им изработка. 

Финална стъпка към дома мечта

Изграждането на двускатовия покрив е сериозен процес и финалният му резултатът трябва да бъде качествен и стабилен. Завършването на покрива е пътят към реализирането на Вашият дом мечта.